У Міністерстві освіти та науки України розповіли, як під час воєнного стану буде здійснюватися праця та її оплата для вчителів.

МОН в листі від 15.03.2022 р. № 1/3463 надало роз'яснення щодо особливостей застосування норм трудового законодавства, дистанційної форми роботи під час дії воєнного стану.

Зазначається, що керівникам забороняється примушувати працівників до написання заяв про відпустку без збереження заробітної плати. Відпустка може бути надана за добровільним бажанням, відповідно до вимог трудового законодавства.

Школа. Фото: скрін youtube
Школа. Фото: скрін youtube

Також в листі МОН наголосило на запровадженні дистанційної роботи працівників закладів освіти та наукових установ. Для цього керівники мають прийняти рішення про переведення працівника на дистанційну роботу.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Варто зазначити, що у умовах воєнних дій можливе вимкнення комунікацій, саме тому неможливість використання пристроїв для дистанційного навчання не може розглядатися як порушення трудової дисципліни.

У МОН також наголосили, що за вказаних умов оплачувати працю працівників слід за тарифікацією із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням умов чинного законодавства.

Нагадаємо, українські біженці в Німеччині годинами стоять за виплатами: очевидець показав кілометрові черги. Українцям показали, скільки доводиться стояти в черзі біженцям.

Раніше Знай писав, "Сільпо" і Мінсоцполітики допоможе українцям вразливих категорій. ​​Мінсоцполітики та Сільпо співпрацюватимуть для забезпечення гуманітарною допомогою людей з вразливих категорій

Також Знай повідомляв, в Україні запрацювала найбільша система PayPal: тепер збирати гроші на потреби біженців і ЗСУ ще зручніше