Пальне в Україні суттєво подешевшає, дизпаливо знизиться до 40 грн, бензин стане ще дешевшим.

Про це під час телемарафону 17 березня заявив заступник міністра економіки Денис Кудін, передає телеграм-канал.

За його словами ціна на дизпаливо знизиться на п'ять гривень, а ціна бензина - на 7,76 грн. Це означатиме, що дизпаливом можна буде заправитися за 40 гривень, бензином за 35,76 гривень за літр.

Напередодні Кабмін знизив до нуля акциз на імпорт бензину, дизелю та скрапленого газу, до 7% зменшив розмір ПДВ.

Паралельно налагоджуються нові канали постачання пального з Європи, що дасть можливість ліквідувати дефіцит. Кабмін ухвалив змінити формулу розрахунку максимально дозволеної ціни на паливо вроздріб. До неї буде внесено додаткові витрати, що виникли після переорієнтації постачань із Білорусі й Росії на Польщу, Румунію та Угорщину.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також Уряд інформував про нові логістичні ланцюги поставок палива в Україну з найбільшими світовими компаніями. Наразі Україна веде перемовини щодо постачання бензину та дизелю.

Під час телемарафону Кудін назвав приблизну суму збитків від вторгнення росії в Україну. За його словами, збитки оцінюються в 565 млрд гривень. У цю цифру увійшли компенсації військовим, загиблим та людям, що отримали інвалідність.

Нагадаємо, раніше українські АЗС знову заливають бензину стільки, скільки потрібно.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Венедиктова заявила, що меру, який здав окупантам Куп'янськ було вручено підозру в держзраді.

Також "Знай.ua" писав, що російські окупанти масово скаржаться рідним, про те як їм погано в Україні.