27 лютого стало відомо, що мер Куп'янська Харківської області передав місто російським окупантам. Він також віддав комунальну техніку.

Геннадій Мацегор, який був обраний міським головою від партії ОПЗЖ буде притягнутий до відповідальності. Про це повідомила Генеральна прокуратура, на чолі з Іриною Венедіктовою.

Було повідомлено, що заради того, щоб уникнути людських жертв, він передав владу російським окупантам.

Мер зазначив, що з ним на переговорах була присутня начальниця поліції міста Наталя Шевченко.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Дії військових були оговорені, заявив Мацегор.

Крім того, він віддав комунальну техніку і окупанти окопалися та зміцнили свої позиції. Також Мацегор їх розселив у гуртожитках.

За співробітництво з окупантами йому загрожує в'язниця. Зокрема Ірина Венедіктова написала на своїй сторінці у Facebook:

"Куп'янський міський голова за здачу міста вороги одержав підозру в держзраді. Харківська обласна прокуратура оперативно і за законом відреагувала на дії мера куп'янська йому повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України представником влади та у державній зраді", - написала генпрокурор.

Вона нагадала, що 27 лютого Куп'янський міський голова запропонував командування збройних сил РФ надати підтримку та матеріальне забезпечення окупантам свого міста. Він забезпечив загарбників транспортом, житлом, пальним, їжею, через його дії територіально, український Куп'янськ, вийшов з адміністративного підпорядкування органів державної влади України.

"Кожного хто здає окупанта вкладник нашої землі чекає справедливе покарання", - зазначила прокурор.

Раніше представник ОП, Олексій Арестович заявляв, що ситуацію з'ясовують СБУ, та не все там так просто.

Нагадаємо, раніше жителі Бердянська вийшли на мітинг проти російських військових.

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Каметсталь" продовжує відвантажувати кисень у лікарні Кам'янця.

Також "Знай.ua" писав, що Укрзалізниця закликає Європу та Азію зупинити залізничне сполучення з Росією.