Біля східного узбережжя японського острова Хонсю стався землетрус, який може спричинити потужне цунамі.

Магнітуду землетрусу визначили на рівні 7,3. Про це повідомило японське метеорологічне агентство, 16 березня.

За його даними, епіцентр землетрусу залягав на глибині 60 км біля узбережжя префектури Фукусіма. Агентство також оголосило про загрозу цунамі в регіоні. Очікується, що біля берегів префектур Фукусіма та Міягі можуть виникнути хвилі заввишки до 1 метра.

Землетрус спричинив пошкодження електропостачання у Токіо. За даними енергетичної компанії Tepco, без світла залишилося приблизно 700 тисяч домогосподарств.

Були оприлюднені повідомлення про цунамі, хоча ранні прибережні наслідки були незначними. Епіцентр землетрусу був близько, але набагато глибше, ніж епіцентр землетрусу, який призвів до ядерної аварії на Фукусімі 2011 року.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Через три години після землетрусу повідомлень про постраждалих не надходило, а масштаби збитків невідомі.

Також повідомляється, що метеорологічне агентство не очікує, що цунамі накриє Японію після виверження вулкана. Проте попередження про цунамі та рекомендації щодо нього з'явилися після того, як зафіксував підвищення рівня моря на 1 метр або вище вздовж тихоокеанського узбережжя Японії.

Нагадаємо, раніше Росії прогнозують дефолт вже зовсім скоро - не встоїть навіть "Вконтакте"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Олексій Данилов розповів про необхідність воєнного союзу з Британією.

Також "Знай.ua" писав, що у Франції з'явилася заборона на вхід "російським свиням" до магазинів