Російська компанія VK заявила про можливий дефолт. Вже на початку березня на Лондонській фондовій біржі були припинені торги глобальними депозитарними розписками (НДР).

У тому випадку, якщо зупиняються торги на 10 і більше днів, власники облігацій мають право вимагати дострокове погашення. Про це йдеться в повідомленні компанії.

Якщо ж компанії не вдається виконати зобов'язання по виплатах або домовитися з власниками про альтернативи, настає «подія дефолту».

Крім того, видання Bloomberg прогнозує дефолт Росії вже цієї середи, 16 березня.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зараз зовнішній борг рф і його компаній досяг 150 мільярдів доларів. Це означає, Що очікувати дефолту можна вже в середу.

Обмін валют, фото знай.uа
Обмін валют, фото знай.uа

Видання розглядає три сценарії:

  • Росія все-таки виплатить борг у доларах. Тоді дефолт відкладається як мінімум до 4 квітня.
  • Росія платить в рублях. Але дійсною вважається виплата тільки у валюті, інакше це означає дефолт.
  • Росія взагалі не платить, тим самим запустивши пільговий період в 30 днів. А після нього - настане дефолт.

Нагадаємо, придумали собі перемогу: російські пропагандисти поширюють новий фейк, вирішили "перемолоти" українську армію. Російські ЗМІ почали розганяти новий фейк

Раніше Знай писав, обігнала навіть Іран: Росія через війну з Україною посіла перше місце в світі за кількістю санкцій.

Також Знай повідомляв, 30 тисяч гривень додатково: Зеленський підписав указ про підвищення зарплат строковиків на час війни. На час війни військовослужбовцям строкової служби виплачуватимуть додаткову винагороду