Освітній процес хочуть запустити, де можливо та безпечно, про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Діти, які тимчасово перемістилися в інші регіони України, за згодою одного з батьків можуть долучитися до навчання в школі за місцем, де проживають, в будь-якому форматі.

Для тих, хто займатиметься дистанційно, вимушено тимчасово переїхав в інший регіон країни або за кордон, МОН спільно з компанією Google Україна запускає цифрову платформу – Всеукраїнський онлайн-розклад.

Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео
Дистанційне навчання, фото: скріншот з відео

До неї отримають доступ всі бажаючі в реальному часі. Кожен урок містить відео, конспект, тестові завдання. Через те, що в деяких регіонах інтерент нестабільний або тимчасово відсутній, буде додатково запущена трансляція уроків для 5-11 класів на телебаченні. Також всі уроки будуть доступні на ТВ-платформах Megogo, 1+1 video, Київстар ТБ.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У багатьох регіонах все ще залишається недостатньо якісний зв'язок та доступ до інтернету. Саме тому, аби все ж таки освітній процес відбувався, спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та партнерами з понеділка на українському телебаченні буде запущено трансляцію уроків для 5-11 класів. Щоб учні могли приєднатися до навчання, МОН використовує платформу "Всеукраїнська школа онлайн". На цій платформі учні 5-11 класів можуть отримати повний доступ до навчальних матеріалів.

Крім того, уроки будуть доступні на ТВ-платфомах MEGOGO, 1+1 video, Київстар ТБ.

Нагадаємо, що у 2022 році ЗНО для абітурієнтів не буде - що пропонує МОН натомість.

Також ми повідомляли, що росіянка, яка живе в Гостомелі різко висловилася про війну, яку розв'язала рф.