Влада Венесуели вже цього року хоче збільшити видобуток нафти в країні в два рази - з одного до двох мільйонів барелів на добу, а також забезпечити своєю нафтою США та інші країни.

Про це повідомляє нафтова компанія PDVSA, посилаючись на слова президента Ніколаса Мадуро.

Мадуро зазначив, що зараз Венесуела своїми силами видобуває до мільйона барелів нафти на добу. Країна готова вийти на новий рівень і видобувати 2 млн, а з іноземною допомогою і 3 млн барелів, в найкоротші терміни.

«Венесуела відкрита для інвестицій, видобутку нафти і газу, забезпечення нафтогазової стабільності всього світу, включаючи США. Ми готові продавати нафту і газ США, ми не повинні політизувати економічні питання», - заявляє Ніколас Мадуро.

На цих вихідних, як повідомляє Тһе wall street journal, американські і венесуельські офіційні особи зустрілися в Каракасі (столиця Венесуели) і обговорили можливість повернення венесуельської сирої нафти на відкритий міжнародний ринок і ослаблення санкцій проти країни.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, Сполучен Штати прагнуть ізолювати Російську Федерацію від її найважливішого союзника в Південній Америці – Венесуели.

Нагадаємо, що Путін готує теракт на ЧАЕС.

Раніше портал "Zhaj" повідомляв, що Visa і Mastercard припинять обслуговувати карти російських банків за кордоном.