Російські окупанти систематично обстрілюють мирне населення Маріуполя. За словами мера міста обстріли відбуваються кожні півгодини.

Про це мер міста Вадим Бойченко розповів у своєму відеозверненні.

Так, стало відомо, що армія росії стріляє по житлових масивах із забороненої зброї, "Градів" і гаубиць. Коли мирне населення намагається евакуюватися, то натикається на міни і російські танки.

Обстріли, скріншот з відео
Обстріли, скріншот з відео

За словами Бойченка, ворог цинічно стріляє по житлових масивах із забороненої зброї. Зокрема, 10 березня окупанти розстріляли управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Кожні 30 хвилин в місто заходила Авіація, працювала по житлових масивах, вбиваючи мирне населення – людей похилого віку, жінок, дітей. У цьому сьогодні велич російської армії?"- запитав Бойченко.

Обстріли, скріншот з відео
Обстріли, скріншот з відео

Як розповів мер міста, російська армія зараз тримає у полоні 400 тисяч жителів Маріуполя. Агресори закликають виїжджати мирних жителів з міста, але в результаті населення натикається ворожі обстріли.

"Ми пережили два дні пекла, Армагеддону, який нам влаштували російсько-фашистські війська. Вони цинічно стріляють із забороненої зброї. Ми не зупиняємося і будемо прориватися далі. І ми прорвемося. Кожен на своєму рівні робить все, щоб допомога прийшла до маріупольців", – підсумував градоначальник.

Нагадавши, Росія завдала ударів по Дніпру, Луцьку та Івано-Франківську: вибухи пролунали, коли люди мирно спали. Ворог завдав ударів відразу по декількох містах рано вранці

Раніше Знай писав, улюбленець українців Віталій Кім порадив російським окупантам скласти зброю: "у вас вибору немає, здавайтеся"

Також Знай повідомляв, воїни ЗСУ відбили атаку російських військових, і відібрали 10 робочих танків, броньовик і ЗРК: "швидше розправимося". ЗСУ показали, якою технікою поповнили українську армію