Україна відмовляється від закупівлі російського ядерного палива.

Про це в Телеграм-каналі повідомив "Енергоатом".

Так, стало відомо, що Україна повністю відмовляється від закупівель російського ядерного палива. Де наша країна буде проводити закупівлю - поки не відомо.

Однак, раніше "Енергоатом" заявляв, що в разі необхідності зможе домовитися з американським виробником палива Westinghouse про нарощування поставок для атомних станцій України. Однак про домовленості поки нічого не відомо.

Скріншот допису
Скріншот допису

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

"Енергоатом" повністю відмовляється від закупівлі російського ядерного палива", — йдеться в повідомленні компанії в Telegram.

Варто нагадати, що раніше країни ЄС закликали забезпечити безпеку атомних електростанцій України за допомогою Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ). Також міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі обговорили питання захисту об'єктів ядерної енергетики на Україні.

Нагадавши, майданчик Запорізької АЕС захоплений військами РФ: що відомо про радіаційний фон після обстрілів. Володимир Зеленський закликав Європу відреагувати на обстріли ЗАЕС

Раніше Знай писав, російські окупанти готують чергову провокацію на Запорізькій АЕС і тримають у заручниках персонал: "призведе до катастрофи". Росіяни готують провокацію на Запорізькій АЕС.

Також Занай повідомляв, ЧАЕС знеструмили після захоплення окупантами - в Укренерго пояснили наскільки це небезпечно. Чорнобильська АЕС повністю виявилася знеструмлена