У МОН розповіли, як працюватимуть школи та дитячі садки після того, як канікули закінчаться. Є відразу два можливих варіанти.

У Міністерстві освіти і науки розповіли, як можливо продовжиться навчальний процес в умовах воєнного стану.

У першому варіанті школи можуть тимчасово призупинити свій навчальний процес. У другому ж варіанти можна буде організувати освітній процес в дистанційному форматі. Точно так само, як це було за часів пандемії.

Міністр освіти Сергій Шкарлет зазначив, що зараз вони активно працюють над цим питанням.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Головне завдання сьогодні-зберегти життя кожного громадянина нашої країни. У той же час, в деяких регіонах України ситуація більш спокійна, і повинні забезпечити право кожної дитини на повноцінну освіту", — зазначив глава МОН.

Учні, які покинули своє місце проживання, можуть навчатися за індивідуальною, або за змішаною формою навчання в місці, де вони зараз знаходяться. Для цього потрібно лише зробити заяву одному з опікунів дитини.

Школа. Фото: скрін youtube
Школа. Фото: скрін youtube

Робота дитячих садків буде тимчасово зупинена, так як в більшості регіонів продовжують постійно оголошувати сигнал повітряної тривоги.

Варто відзначити, що діти не відвідували школу вже практично 2 тижні. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У МОН заявили, що всі заклади освіти йдуть на канікули, як мінімум на 2 тижні.

Школа. Фото: скріншот youtube
Школа. Фото: скріншот youtube

Ніхто зараз не знає, як буде розвиватися ситуація далі, і чи зможуть діти закінчити семестр.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

До слова, у зв'язку з повномасштабною війною в Україні було прийнято рішення скасувати пробне ЗНО. Воно повинно було відбутися 19 і 26 березня.

Нагадаємо, що у Білорусі серед уроку вчительку затримав ОМОН через синьо-жовту стрічку у волоссі: через кілька днів відбудеться суд

Раніше повідомлялося, що Росія втратила третину армії і майже всі ракети в атаці на Україну-нападати буде нічим

Також, матері в РФ почали ставити неприємні запитання своїм губернаторам