Служба безпеки України опублікувала відео допиту чергового полоненого російського солдата. Хлопцю дозволили зателефонувати додому, і він закликав близьких виходити на мітинги проти війни.

В СБУ зазначають, що полонений – солдат-строковик родом з Єкатеринбургу. Він розповів, що був відправлений на навчання. Але вночі на 24 лютого його та його товаришів розбудили і віддали наказ здійснити марш на приблизно 150 км. Солдати сіли в танк і поїхали слідом за командуванням.

За словами полоненого, ні карт, ні засобів зв’язку ні в кого не було. Колона їхала переважно лісами і тропами. А вже на дорозі солдати побачили українські автомобілі і, як зазначає хлопець, почали ставити питання керівництву: що вони роблять на території України?

Чіткої відповіді не було. Командування запевняло що скоро колона розвернеться і відправиться до пунктів постійної дислокації. Питань додавало те, що свою поломану техніку росіяни просто підривали.

«Нам не давали дивитися новини, нічого. Телефони, кнопкові, й ті забирали. Ми не розуміли, що коїться взагалі. Хочу передати жителям України… Нас відправили, як сліпих кошенят, до вас на території. Ми не розуміли, що коїться», - запевняє російський полонений.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Окрім цього, хлопцю дозволили зателефонувати близьким. У розмові з матір’ю російський строковик розповів всю правду про «воєнну операцію» та закликав родичів не мовчати і виходити на мітинги, щоб закінчилася війна.

«Мітингуйте, перекривайте дороги, усе робіть для цього. Лише так вдасться зупинити цю війну. Тільки так я зможу повернутися додому… Звернення Путіну, цьому виродку, пишіть… Робіть щось», - закликає близьких полонений.

Нагадаємо, як убезпечитися у випадку радіоактивного зараження.

Читайте також, що російські окупанти ведуть вогонь по мирному населенню Донбасу і не дозволяють евакуацію.