Стало відомо про те, що НАТО все ж розгляне питання про те, щоб впровадити заборонену для польотів зону над Україною. Переговори почнуться незабаром.

Віце-спікер Верховної Ради України Олександр Корнієнко зазначив, що народні депутати підтримують введення миротворців в Україну, і почали вимагати негайно впровадити безпольотну зону над територією України. Станеться це чи ні - поки що ніхто не знає.

ПРАПОРИ УКРАЇНИ І НАТО. ФОТО: МЗС УКРАЇНИ
ПРАПОРИ УКРАЇНИ І НАТО. ФОТО: МЗС УКРАЇНИ

У НАТО спочатку заявили про те, що цього не відбудеться, однак, тепер зазначають, що обговорять це питання.

Переговори з цього приводу почнуться вже в п'ятницю, 4 березня, як повідомляють західні видання, посилаючись на заяву міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануеля Альбареса.

Популярні новини зараз
Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

НАТО. Фото: Youtube
НАТО. Фото: Youtube

"Міністр закордонних справ Іспанії заявив, що НАТО буде обговорювати можливе введення забороненої для польотів зони над Україною. Обговорення має відбутися в п'ятницю під час саміту військового альянсу під керівництвом США" - йдеться в повідомленні під постом.

Крім того, створена петиція зібрала необхідну кількість підписів, а це понад мільйон осіб.

У Білому домі побоюються, що впровадження безпольотної зони може стати причиною Третьої світової війни.

Білий дім
Білий дім

"Тому що введення безпольотної зони вимагає дій. Вимагає, щоб ми збивали російські літаки, і це можливо стане причиною війни з Росією. А саме цього кроку ми хочемо уникнути " - зазначає речник Білого дому Джен Псакі.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський повідомив нові деталі пожежі на АЕС у Запоріжжі

Раніше повідомлялося, що творець безпілотників Bayraktar захопився Володимиром Зеленським

Також, Володимир Зеленський терміново звернувся до Європи після атаки росіян на Запорізьку АЕС: загроза для всього світу.