Вночі, 4 березня російські окупанти прорвалися в місто Енергодар в Запорізькій області і почали обстрілювати ЗАЕС, яка вважається однією з найбільших в Європі. З цього приводу Володимир Зеленський записав термінове звернення.

Володимир Зеленський заявив, що Росія Це перша у світовій історії країна, яка свідомо обстрілює атомну електростанцію. Він зазначив, що можливий вибух призведе до загибелі Європи. Український президент закликав ЄС прокинуться і діяти, оскільки російські танки, обладнані тепловізорами, ведуть вогонь по атомних блоках. І вони точно знають куди стріляють.

Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube
Володимир Зеленський. Фото: скрін youtube

Володимир Зеленський підкреслив, що для порівняння на Чорнобильській АЕС вибухнув тільки один енергоблок. На ЗАЕС їх шість. Також він додав, що існує загроза замінування ЗАЕС і шантажу світу ядерною катастрофою.

Зеленський закликав Європу діяти, щоб зупинити російські війська і не допустити вибуху на АЕС.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще