Під час пленарного засідання 3 вересня Верховна Рада України ухвалила кілька законів. Серед них закон, що дозволяє примусове вилучення всього російського майна на території України.

Про це повідомляє пресцентр парламенту в Телеграм.

У проєкті закону зазначається, що конфіскації підлягатимуть всі об’єкти власності Російської Федерації та її резидентів.

Мова йде про «рухоме і нерухоме майно, кошти, вклади у банках, цінні папери, корпоративні права, інше майно (активи), що знаходяться (зареєстровані) на території України, що безпосередньо або через афілійованих осіб належать Російській Федерації та її резидентам».

Вилучення майна здійснюватимуть у зв’язку з суспільною, зокрема, військовою необхідністю. При чому ніякої компенсації чи відшкодування вартості окупанти не отримають.

Рішення про примусове вилучення російського майна буде приймати безпосередньо Рада національної безпеки та оборони України.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Окрім цього, під час сьогоднішнього засідання парламент прийняв ще 13 законів і одну постанову.

Нагадаємо, що російський бізнесмен обіцяє військовим мільйон доларів за вбивство або захоплення Володимира Путіна.

Читайте також, як ідентифікувати вороже ДРГ.