У Білорусі розпочався другий тур переговорів

Ключові питання порядку денного:

  1. Негайне припинення вогню
  2. Перемир'я
  3. Гуманітарні коридори для евакуації мирних жителів зі зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл / міст

Про це інформував один з учасників переговорного процесу Михайло Подоляк, радник керівника Офісу Президента, який є у складі української делегації бере участь у другому раунді переговорів з представниками Російської Федерації, на своєму Twitter.

Нагадаємо, перший тур переговорів відбувся 28 лютого. Делегація визначилася з пріорітетними темами та намітила певні рішення. Сьогодні 3 березня, ці рішення будуть обгооврюватися.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, що війська Російської Федерації атакували українські міста в ніч на 24 лютого. Після неочікуваного опору українців російська сторона вирішила провести переговори.

Російську делегацію очолює колишній міністр культури Володимир Медінський. До складу української делегації увійшли голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, Міністр оборони України Олексій Резніков, радник керівника офісу Президента Михайло Подоляк та інші.

Аналітики не очікують багато від цієї зустрічі, проте сам факт, що агресор пішов на перемовини свідчить про вірогідність низки рішень. Хоча, з досвіду, час, який відводиться на переговори, Путін використовує, для відтягування часу, щоб скоординувати дії та скласти нові стратегічні плени.

Нагадаємо, раніше у Харкові під обстрілами загинула член місії ОБСЄ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що мужність ЗСУ зламала ворога.

Також "Знай.ua" писав, що розрахунок Путіна на Януковича в Україні вважають "феєричною історією".