Після повномасштабного вторгнення Росії на територію України армія РФ почала зазнавати великих втрат. Саме тому російські окупанти наразі направляють багато сил на пропаганду та дезінформацію на тимчасово окупованих територіях.

Центр протидії дезінформації при РНБО України розповіли українцям, як працює машина пропаганди та опублікували "план зомбування" на тимчасово окупованих територіях.

Наразі російські пропагандисти використовують образ "вежливых людей" 2014 року (відео, фото з врятованими тваринами, за яких турбувались люди; фото з ветеранами, які плачуть від щастя возз'єднання).

Фото: Центр протидії дезінформації при РНБО України
Фото: Центр протидії дезінформації при РНБО України

Пропагандисти масово публікують відео солдат, які нібито несуть людям мир (у вигляді нових підручників в школи, медичного обладнання), що допоможе закріпити образ "солдата миру".

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також публікуються фейкові відео спільних дій російських і українських солдатів проти українських "нацистів і бандерівців".

Публікуються численні звернення українських і російських ветеранів з проханням зупинити фашизм в Україні і не допустити його в Росії та у світі. Сюжети про розправи над ветеранами в Україні за останні роки і зараз.

До того ж пропагандисти проводять зараз роботи з людьми, які за родом своєї діяльності контактують з великою кількістю людей. Особливо - викладачі, водії таксі, працівники салонів. В умовах заборони російського радіо і телебачення, запуск проєктів нових медіа і мереж агітаторів.

Нагадаємо, "це не армія – це звичайні боягузи": Міністр оборони Олексій Резніков запевнив, що мужність ЗСУ зламала ворога

Раніше Знай писав, "вчить слова репатріація та контрибуція": головні тези виступу Володимира Зеленського. Володимир Зеленський звернувся до українців

Також Знай повідомляв, у Росії два кремезних поліцейських затримати пенсіонерку на антивоєнному мітингу. Пенсіонерка тримала у руках два плакати з лозунгами "Ні війні"