Асоціація працівників України та юридична компанія LCF Law Group підготували зрозумілу інструкцію для російських та білоруських окупантів, як правильно здатися в полон.

«Або вмерти та стати добривом для української землі – або встигнути здатися в полон. Окупанти, інших варіантів у вас нема», - радить LCF на своїй сторінці у Facebook.

Здатися в полон можна представникам Збройних сил України, сил Територіальної оборони, СБУ або Національної поліції.

Щоб правильно здатися в полон, необхідно відкинути свою зброю, стати прямо, підняти угору руки або білий прапор і гучно прокричати «Здаюсь» і кодове слово «Мільйон».

Якщо здається ціла група, то потрібно:

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще
  • Скинути зброю перед собою на відстані,
  • Стати перед військовою технікою, заглушеною і не у бойовому стані,
  • Для переговорів можна відправити переговорника із офіцерів без зброї і з піднятими руками або прапором.

Після здачі в полон виконуйте усі накази українських військових. Під час допиту обов’язково назвати свої прізвище, ім’я, по батькові, звання, дату народження, особистий номер або, якщо його немає, рівноцінну інформацію.

Пам’ятайте, що Україна не агресор, і виконує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими. Після закінчення війни усі полонені зможуть повернутися додому з поверненням тимчасово конфіскованих грошей та цінних предметів.

Жоден повернений військовополонений не може бути використаний на дійсній військовій службі.

як правильно здаватися в полон?

Раніше портал "Zhaj" повідомляв, що в Росії нікому більше воювати проти України - в полон здалися курсанти.

Читайте також, що під Харковом помер 19-річний біатлоніст, який захищав Україну від російського вторгнення.