Президент України Володимир Зеленський записав нове відеозвернення до народу. Він заявив, що після запуску ракети по центральній площі Харкова Росія - країна-терорист. Відео опублікували на офіційному telegram-каналі президента.

Володимир Зеленський повідомив, що 1 березня війська РФ завдали ракетного удару по площі в Харкові, де не було жодної військової мети.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

"Харків. Удар крилатою ракетою. У найбільшу площу Європи, площа Свободи. Десятки жертв. Ось така ціна свободи. Ось такий ранок", - сказав президент.

Президент заявив, що це терор проти міста і України. Він зазначив, що ракетний удар по Харкову є військовим злочином і після цього Росія - країна-терорист. Зеленський закликав усі країни світу негайно відреагувати на злочини РФ.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Глава держави зазначив, що головна мета агресора - захоплення Києва і Харкова, тому цим містам потрібно вистояти.

"Оборона столиці - ключовий пріоритет держави. Тимчасово призначив керівником обласної адміністрації професійного військового-генерала жорна", - заявив гарант.

Раніше Знай писав, в Україні ліквідовано майже 6 тисяч російських військових: Міноборони повідомило про масштабні втрати ворога.

Також ми писали, Головнокомандувач ЗСУ розповів про підлий вчинок Білорусі: запустили ракети незважаючи на домовленість.

Нагадаємо, загарбники переодягаються в українську форму, крадуть карети швидкої допомоги, і прикриваються дітьми і жінками – оперативне зведення. Оперативне зведення, ворог не думає відступати, використовують антигуманні методи.