Журналіст Андрій Цаплієнко проаналізував перші дні російського вторгнення до України. Відповідний пост він опублікував на власній сторінці у Телеграмі.

Він зазначив, що план, за яким діяв від початку ворог, виглядає непродуманим і надто самовпевненим.

«Схоже, російський план війни проти нас малювався нашвидкуруч. Ворог не надто продумував, як працюватиме його логістична система. Явно, що розраховував на бліц-криг протягом кількох діб. Та коли поніс значні втрати, треба було імпровізувати, а імпровізатор з нього виявився слабенький. Їм потрібні польові шпиталі. Їдальні. Палатки, нарешті. Бо окупант ще не навчився спати стоячи. Його техніка залишається без пального. Російські солдати кидають цілі колони бронетехніки на дорозі, опинившись не в змозі банально їх заправити», - констатує воєнний журналіст.

Він також додав, що російські солдати виглядають розгубленими і деморалізованими. Цаплієнко нагадав, як днями двоє окупантів прийшли до поліції, щоб попросити пального. Однак, як би це не було смішно, не варто забувати і про українські втрати та тактику загарбників прикриватися жінками і дітьми.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

«Російські окупанти прийшли до українського поліцейського відділку позичити солярки - історія звучить, як анекдот. Проте, це чиста правда. Звісно, поліціянти наділи браслети танкістам та відправили їх до буцегарні. Можна було б посміятися, якби не кров тисяч людей, яка пролилась за кілька днів. Окупанти змушені нашвидкуруч будувати логістичні бази та аеродроми підскоку для гелікоптерів. І це найвразливіше місце для усієї армади. Вони це розуміють. І роблять, як завжди. А саме - прикриваються живим щитом. Місцеві в селах під Києвом бачать, як росіяни намагаються розгорнути щось на кшталт польових баз. Поруч із сільською забудовою. Або просто серед будинків, як в Здвижівці на Київщині, або Чернеччині на Сумщині. Йому потрібно повністю оточити Київ, а сил на повну блокаду явно не вистачає», - констатував Цаплієнко.

російські полонені військові
російські полонені військові

Разом із тим зрозуміло, що Путін вперто продовжує намагання взяти українську столицю в кільце, сподіваючись на те, що йому вдасться поставити «свою владу» в Києві до того, як санкції почнуть знищувати банківську систему Росії.