Українці почали все частіше знаходити зелені маячки. Зазначається, що вони використовуються для висадки повітряного десанту.

Правоохоронні органи повідомляють, що окупанти розміщують такі світлові маячки на відкритих місцевостях. Вони можуть мати будь-яке забарвлення, вже знайдено маячки зеленого та синього кольорів.

Ворожі маячки, скріншот
Ворожі маячки, скріншот

Зазначається, що подібні маячки потрібно негайно знищувати або ж повідомляти про їхнє знаходження правоохоронцям.

Ворожі маячки, скріншот
Ворожі маячки, скріншот

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Раніше вже повідомлялося, що окупанти малюють мітки фарбою на дорозі, рекламних щитах чи дахах будинків. Громадян також закликають їх знищувати. Важливо, не замальовуйте мітки фарбою, адже вночі їх буде все одно видно.

Ворожі мітки. Фото: Територіальна оборона ЗСУ
Ворожі мітки. Фото: Територіальна оборона ЗСУ

Такі мітки окупантів потрібно засипати землею чи піском. Також їх можна чимось накрити, головне, щоб вони не потрапили у поле зору ворога.

Нагадаємо, напередодні Кіберполіція створила спеціальний бот для повідомлень про виявлені мітки, які окупанти залишають на об'єктах інфраструктури.
Можна сфотографувати точки і вони потраплять у єдину базу Google Maps https://t.me/ukraine_avanger_bot

Фото потрібно робити через бот та додавати геомітку. Також у роботу громадяни можуть передавати інформацію про переміщення ворогів.

Нагадаємо, українські військові ведуть бій з окупантами на напрямку Сум: об'єдналися прикордонники, ЗСУ та Нацгвардія. Українські військові ведуть бій з російськими окупантами на околиці міста

Раніше Знай писав, воїни ЗСУ продовжують героїчно захищати Україну на Донбасі: захоплюють танки і нікому не дають шансу. У Штабі ООС повідомили про стан на фронтових зонах

Також Знай повідомляв, кинули своїх і полетіли – ЗСУ розповіли, як російські військові тікали в ліс під Гостомелем. Ганебна втеча з Гостомеля гвинтокрилів, кинули своїх воїнів