В Одеській області затримали російського диверсанта, який малював спеціальні мітки, службовці орієнтиром для російських військових. Про це повідомили в Службі безпеки України і закликали громадян повідомляти про підозрілих осіб.

У Чорноморську правоохоронці затримали проросійського диверсанта, який малював мітки-орієнтири для російських окупантів. У Службі безпеки закликали українців повідомляти про підозрілих осіб, а по можливості затримувати їх.

Затримання диверсанта. Фото: СБУ
Затримання диверсанта. Фото: СБУ

"Якщо ви помітили таких підозрілих осіб - телефонуйте за номером 102 або в СБУ за номером 0 800 501 482", - заявили у відомстві.

Також українців просять повідомляти про такі мітки, їх наносять люмінесцентною або світловідбиваючою фарбою. У міру можливості такі позначки потрібно засипати або замалювати.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

"Якщо ви побачили мітки (хрест, коло і т.д.), нанесені люмінесцентної або світловідбиваючої фарбою, визначте місце, де вони знаходяться.
Зазначити:
1. Назва населеного пункту, де саме знаходиться знак
2. Якщо мітка - на трасі, то вкажіть відстань від населеного пункту, або інші орієнтири.
Зафарбуйте, засипте або іншим способом знищте позначку", - йдеться в повідомленні.

Скрін facebook
Скрін facebook

В СБУ заявили, що таку систему знаків ворог може використовувати для координації вторгнення.

Раніше Знай писав, воїни ЗСУ захопили в полон "нову порцію" російських десантників: не знали куди летять, думали, навчання.

Також ми писали, російські війська використовують захоплену техніку ЗСУ - термінова заява ООС.

Нагадаємо, Верховна Рада заявила про перевищення контрольних рівнів потужності дози гамма-випромінювання на ЧАЕС: названо причину.