Після загострення та початку обстрілів на окупованих та прифронтових ділянках Донецької та Луганської областей російськими військами, "Укрзалізниця" оголосила, що сполучення на перегоні Кіндрашівська-Нова – Новий Айдар відбуватися не буде.

"Через обстріли з непідконтрольних територій вимушені змінити розклад руху поїзда № 6481/6482 Лантратівка — Кіндрашівська-Нова — Лантратівка. Зі станції Новий Айдар поїзд відправлятиметься о 9:17 та прибуватиме до Лантратівки о 12:47. З Лантратівки поїзд відправлятиметься о 13:12 та прибуватиме на кінцеву станцію Новий Айдар о 16:42", - йдеться у повідомленні УЗ.

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Водночас на решті території України сполучення триватиме у звичному режимі. Олександр Перцовський, очільник пасажирського департаменту УЗ, прокоментував:

"В "Укрзалізниці" немає сполучення з окупованими територіями, технічно не має і не матиме його, але ми, звичайно, з'єднуємо Україну з українським Донбасом".

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Укрзалізниця. Фото: Youtube
Укрзалізниця. Фото: Youtube

Прифронтові ділянки також імовірно відновлять після стабілізації становища.

"Залізничне сполучення із населеними пунктами на контрольованій частині сходу України забезпечено у штатному режимі. Усі інші поїзди, в тому числі до Маріуполя, Костянтинівки, Попасної, Слов’янська та інших міст сходу України курсують за графіком".

Повідомлення Укрзалізниці, скриншот
Повідомлення Укрзалізниці, скриншот

Також компанія не фіксує жодних сплесків у бажанні пасажирів залишити схід країни. Поїзди курсують зі звичними обсягами населеності, квитки є у наявності.

Перцовський завив, що на відміну від авіасполучення, залізниця працює штатно:

"І якщо хтось повертається в Україну і немає прямого авіасполучення, ми будемо раді доставити додому".

Також повідомили, що низкою проросійських телеграм-каналів та медіаплатформ була раніше розповсюджена інформація, що українська влада перестане пускати потяга на Схід України. Проте це фейкова інформація, яка не відповідає дійсності.

У пресслужбі УЗ закликали перевіряти інформацію з офіційних та перевірених джерел.

Нагадаємо, раніше окупанти продовжують явну агресію на Донбасі другий день поспіль: під обстріл потрапила "Укрзалізниця".

Як повідомляв портал "Знай.ua", 5 прав пасажира потягу, якими ніхто не користується, інструкція від юриста Моргуна.

Також "Знай.ua" писав, що "Укрзалізниця" запускає електрички з низькою підлогою, місцями для велосипедів та сенсорами.