Верховна Рада затвердила в першому читанні законопроект про вільне володіння громадянами України вогнепальною зброєю. Відповідний документ сьогодні розглянули в парламенті.

Підтримали рішення 274 народних депутати.

Скрін, відео YouTube канал "Рада"
Скрін, відео YouTube канал "Рада"

В законопроекті передбачається визначення поняття права власності на цивільну вогнепальну зброю; визначення умов та порядку отримання громадянами України та юридичними особами документів про право власності на цивільну вогнепальну зброю.

Автори проекту пропонують розробити порядок створення та ведення Єдиного державного реєстру цивільної вогнепальної зброї.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Скрін, інфографіка "Слово і діло"
Скрін, інфографіка "Слово і діло"

Цивільну вогнепальну зброю в Україні поділятимуть на категорії:

  • А - автоматична вогнепальна зброя;
  • В - гладкоствольна короткоствольна вогнепальна зброя (травматична);
  • С - короткоствольна вогнепальна зброя, за виключенням гладкоствольної короткоствольної (травматичної) зброї);
  • D - довгоствольна вогнепальна гладкоствольна зброя;
  • Е - довгоствольна вогнепальна нарізна і комбінована вогнепальна зброя.

Фізичним особам пропонують надати право купувати цивільну вогнепальну зброю, бойові припаси, компоненти бойових припасів, основні частини до неї та дозволені засоби зменшення гучності пострілу після отримання ними Посвідчення власника зброї з відповідною категорією зброї.

Раніше Знай писав, у Верховній Раді запропонували ввести воєнний стан у зв'язку з ескалацією конфлікту Росією: деталі.

Також ми писали, глава Нацгвардії РФ "втратив" спільний кордон з Україною, але знайшов з США: "накачують зброєю, ядерний арсенал".

Нагадаємо, у РФ показали кадри "війни" на Донбасі, але осоромилися відразу ж: "відірвана" нога без крові і крики після команди. Росіяни масово поширюють фейкові відео з пораненими мирними жителями Донбасу.