На цьому тижні ролики з літнім чоловіком стали вірусними в TikTok, а заяви про те, що йому 163 роки, шокували користувачів. Передбачалося, що тендітний чоловік, чернець, займався самомуміфікацією.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Серія кліпів, які почали з'являтися на всіх сторінках For You За останній тиждень, викликала у користувачів TikTok трепет і замішання.

На відео показано, як літній чоловік лікується в лікарні в Таїланді, і його надзвичайно слабкий вид змушує людей говорити про його вік.

За деякими чутками, йому 163 роки, і він практикує техніку самомуміфікації, популярну серед японських буддійських ченців.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган
Показати ще

Старий, якого вважають ченцем, залишив Інтернет зачарованим, а його внучка, яка знімає кліпи, набрала 530 000 підписників на TikTok. Але чи є частка правди в твердженнях про його вік або про те, що він займається самомуміфікацією?

Старий монах
Старий монах

Чутки, що з'явилися в TikTok про 163-річного ченця, насправді не відповідають дійсності. За словами фактчекера Snopes, літньому чоловікові в кліпі не 163 роки, тайцу на ім'я Луанг Пхо Яй 109 років.

Хоча він дійсно виглядає ченцем у Таїланді, він, здається, не практикує техніку самомуміфікації, відома як Сокушінбуцу.

Аккаунт tiktok @auyary13, який поділився кліпами, веде його внучка Ауярі, яка щодня повідомляє фанатам новини про свого дідуся.

Найбільш ранні відео в акаунті, датовані приблизно листопадом 2021 року, показують старого в будинку. Проте в січні 2022 року він був доставлений до лікарні Дан Кхун Тот в Таїланді після перелому стегнової кістки, а кліпи Ауярі, що повідомляють людям про здоров'я її діда, проглядалися мільйони разів.

Старий монах
Старий монах

Останні відео навіть показують, що його здоров'я поліпшується. Він міг їсти, займатися спортом і відвідувати сім'ю.

Після того, як його кліпи стали вірусними, багато хто жорстоко жартував про його вік. У коментарях до одного відео @Auyary13 заявляє, що йому 109 років, а також відповідає на один коментар, в якому він згадується як труп, кажучи: "[Він] не труп.. Давайте виявимо деяку повагу до Луанг Та. Якщо вам це не подобається, будь ласка, прокрутіть сторінку і не коментуйте нічого подібного".

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що багатодітним сім'ям з України підвищать виплати.