Зеленський заявив, що введе воєнний стан у разі "потужної війни" проти України. Крім того, з Росією планують розірвати всі дипломатичні зв'язки.

Таку заяву президент країни Володимир Зеленський зробив звертаючись до народу.

Гарант зазначає, що воєнний стан в країні введуть, але станеться це в разі "потужної" війни проти України. Крім того, після підписання Кремлем документів про визнання самопроголошених держав на Донбасі планується ще один важливий крок.

Володимир Зеленський, скріншот: YouTube
Володимир Зеленський, скріншот: YouTube

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 22 лютого планує розглянути питання про розрив дипломатичних відносин з Російською Федерацією. Про це більш детально в уряді розкажуть пізніше.

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

При цьому раніше, екс-спікер Верховної Ради Дмитро Разумков висловив свою думку про ситуацію. Він вважає, що не потрібно чекати повномасштабного вторгнення в Україну, а краще вже зараз ввести воєнний стан, щоб бути готовим до всього.

"Росія перейшла державний кордон України не в якості "зелених чоловічків", а в якості російської армії. Зайшли в райони тимчасово окупованих територій. Ця ситуація відрізняється від того, що було в 2014 році в Криму. Якби я був на місці президента — я б ввів воєнний стан на Донбасі. Ми досі не розуміємо, як будуть розвиватися події і в яких кордонах Росія хоче визнати "Л/ДНР" - пояснив екс-спікер Ради.

Володлимир Зеленський. Фото: Facebook
Володлимир Зеленський. Фото: Facebook

Проти Російської Федерації світова спільнота також планує прийняти санкції, оскільки вважають неприпустимою ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський екстрено звернувся до українців через визнання РФ незалежності "Л / ДНР"

Раніше повідомлялося, що Росія хоче визнати "Л / ДНР" в межах всієї області: спричинить за собою непоправні наслідки

Також, Радбез ООН засудив Росію за визнання "Л/ДНР" і підтримав Україну