Заява президента Володимира Путіна про визнання "ЛДНР" спровокувала безліч реакцій політиків по всьому світу. Про це повідомляє телеграм-портал MY.UA.

21 лютого відбулося засідання Ради Безпеки Росії, на якому обговорювалася можливість визнати "ЛДНР" незалежними. Спочатку Володимир Путін заслухав доповіді представників російського уряду, які однозначно наполягали на прийнятті даного заходу, а потім взяв час. Через кілька годин він виступив у прямому ефірі перед росіянами і оголосив "ЛДНР" незалежними, самостійними територіями.

Путін, скріншот з відео
Путін, скріншот з відео

Дана заява моментально викликала реакцію. Президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання РНБО і поговорив з президентом США Джозефом Байденом. Ситуацію прокоментували представники урядів різних держав.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Зокрема, чиновники ЄС поки повсюдно виступають за введення нових санкцій проти Російської Федерації. Глава Європейської Ради Шарль Мішель, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель назвали рішення Росії кричущим порушенням міжнародного права.

Путін, скріншот з відео
Путін, скріншот з відео

Також представники Латвії також закликали до введення санкцій проти Російської Федерації, такої ж думки прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Глава МЗС Данії повідомив, що Росія прийняла ворожі рішення і закликав припинити порушувати міжнародне право.

Проте були і ті, хто підтримав рішення Путіна. Зокрема, чинний президент воюючої Сирії Башар Асад заговорив про готовність визнання "ЛДНР".

Раніше портал Знай.иа повідомляв, що Володимир Путін визнав "Л / ДНР" незалежними у зверненні до росіян.

Нагадаємо, раніше Зеленський видав Указ за рішенням РНБО з національної безпеки.

Також портал Знай.иа повідомляв, що Путін побоявся за РФ, якщо Україну приймуть в НАТО.