Батькові у Франції загрожує до шести місяців в'язниці після того, як він випадково заблокував все своє місто від інтернету — в рамках відчайдушної спроби змусити своїх дітей скоротити час, проведений за екраном.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

У батька-француза великі проблеми з законом після того, як він випадково відключив весь Інтернет у своєму місті за допомогою нелегального глушника сигналу.

Папа каже, що він просто намагався перешкодити своїм підліткам вийти в Інтернет після півночі, коли вони повинні були спати.

Тим не менш, він в кінцевому підсумку заборонив всьому місту Мессанж на південному заході Франції отримувати доступ до своїх мобільних або Інтернет-послуг з півночі до 3 години ранку щодня.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган
Показати ще

Чоловікові тепер може загрожувати штраф у розмірі 30 000 євро і до 6 місяців тюремного ув'язнення в результаті нещасного випадку, про який повідомили французькій владі після того, як сусіднє місто також не зміг підключитися до мережі.

Злі люди
Злі люди

Захист чоловіка полягав у тому, що його підлітки стали залежними від соціальних мереж, і він просто хотів, щоб вони лягали спати як слід.

"Його діти дійсно стали залежними від соціальних мереж та інших додатків, зокрема, після карантину, введеного через епідемію Covid-19. Порадившись з форумами в Інтернеті, батько вирішив, що глушилка - найкраще рішення, щоб покласти край цим надмірностей!", - пояснили у своєму звіті ANFR.

Він купив комплект "глушилки" в Інтернеті після перегляду інтернет-форуму, але отримав трохи більше, ніж розраховував.

Доктор Девід Грінфілд — засновник і медичний директор першого в світі інтернет-реабілітаційного центру і автор книги "Подолання інтернет-залежності" сказав: "Я виступаю за те, щоб люди насильно відокремлювали себе від свого телефону, ноутбука або планшета на якийсь час кожен день. Не назавжди, але на достатній час, щоб у вас з'явилася якась зв'язок з речами поза вас. Легко сумувати за життя, коли перед твоїм обличчям екран. Друзі та сім'я — це те, заради чого варто жити".

Нагадаємо, що українцям розповіли, що робити, якщо в країні пропаде інтернет.