Для наших читачів, яких вже неабияк "задовбали" новини про постійні "вторгнення" Росії до України, з'явилася важливіша і потрібніша інформація. Справа в тому, що ми розповімо як правильно чинити в той момент, коли зникає зв'язок, причому не тільки мобільний, але і послуги інтернету також.

Одне з найважливіших питань в екстремальній ситуації - що робити, якщо зникне мобільний зв'язок та інтернет, до яких всі ми звикли і від яких сильно залежить звичне повсякденне життя.

Українці, фото: znaj.ua
Українці, фото: znaj.ua

В екстремальній ситуації в разі повної відсутності зв'язку - мобільного, фіксованого або супутникового - експерти та надзвичайні служби України радять:

- Заздалегідь придбати невеликий радіоприймач для ультракоротких і FM-хвиль, а також елементи живлення для нього. Такий гаджет дозволить отримувати важливі повідомлення від уряду або місцевої влади, якщо вам доведеться покинути будинок або у вас не буде інших засобів зв'язку.

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

- Якщо ви почули тривожну сирену і маєте перебої з мобільним зв'язком, включіть радіо або телебачення місцевого рівня. Там можуть транслювати важливі оголошення. Наприклад, щодо евакуації.

Навчання з евакуації, скріншот: YouTube
Навчання з евакуації, скріншот: YouTube

- На випадок, якщо в кризовій ситуації ані у вас, ані у ваших близьких не буде жодних технічних засобів зв'язку, потрібно вже зараз дуже чітко домовитися про місце і час зустрічі.

- Якщо ви плануєте евакуацію в якесь конкретне місце-визначте точку і час збору і домовтеся, що будете чекати там, наприклад, протягом 24 годин, а потім підете далі до пункту призначення.

- Маленьким дітям варто покласти в кишеню або вшити в одяг записку. Там треба відзначити повне ім'я дитини, її батьків або інших контактних осіб, адресу і телефони. Також уточніть, де саме адміністрація садка або школи ховатиме дітей в разі загрози, щоб легко їх знайти.

Дітей шкільного віку варто попередити, як діяти в разі, якщо не буде зв'язку. Наприклад, що вони повинні залишатися з учителем в безпечному місці і чекати вас.

Раніше повідомляли, біженці з Донбасу не можуть знайти притулок у Ростові: сплять в автобусах, харчуються бутербродами.

Як повідомляв Знай.uа, Lufthansa зупиняє польоти в Україну, МАУ заспокоїли підстраховкою: в Мюнхен і Женеву долетимо.

Знай.uа писав, 64% українців впевнені, що герої ЗСУ зможуть відбитися від вторгнення Росії, 25% не вірять у можливість нападу.