Напруга по всій території України зберігається вже котрий день і зараз російські ЗМІ намагаються посіяти максимальну паніку для жителів нашої країни.

На тлі масової евакуації населення з території "ЛДНР", підконтрольної бойовикам, почалися й інші провокації з боку"ватажків".

Глави "ДНР" і "ЛНР" підписали укази про загальну мобілізацію.

Указ влади "ДНР" про мобілізацію
Указ влади "ДНР" про мобілізацію

Також глава "ДНР "Денис Пушилін записав відеозвернення, в якому закликав до зброї і заявив, що їх армія зможе стримати "агресію Києва".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Денис Пушилін, фото: скріншот з відео
Денис Пушилін, фото: скріншот з відео

"Також на потреби "ЛНР "у цивільного населення можуть вилучати транспорт та інше майно",- йдеться в розпорядженні ватажка "ЛНР".

Указ влади "ЛНР" про мобілізацію
Указ влади "ЛНР" про мобілізацію

Крім цього, бойовики продовжують звинувачувати Україну нібито в обстрілі.

У штабі ООС заявили, що бойовики за поточну добу порушили режим тиші 19 разів. В результаті обстрілу і осколкового поранення загинув український військовий.

Тим часом в Ростовській області введений режим надзвичайної ситуації. Генконсул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський заявив, що консульство України готове допомагати виїжджаючим з непідконтрольного Донбасу в Ростовську область.

А ось у Володимира Зеленського заявляють, що президент таки відправиться на Мюнхенську конференцію з безпеки. І повернеться до Києва цього ж дня:

"...Природно, що дискусії на Мюнхенській конференції безпеки в цьому році будуть присвячені актуальним загрозам на сході Європи і ситуації навколо України. Тому позиція нашої держави повинна бути представлена достатньо, щоб питання про Україну вирішувалися за участю України..."

Володимир Зеленський, фото: Instagram
Володимир Зеленський, фото: Instagram

Нагадаємо, що українська армія виходить на оборонні позиції, щоб дати потужний відсіч ворогові на кордоні і Донбасі.

Раніше ми повідомляли, що повітряні сили ЗСУ піднялися в небо, щоб показати окупантам їх місце: воїни-танкісти напоготові.