Варто розповісти нашим читачам, що Збройні Сили України в період з 10 по 20 лютого проводять навчання в різних регіонах країни. Такі маневри військових здійснюються для того, щоб підготуватися до ймовірного наступу російської армії, про який останні кілька тижнів дуже активно заявляють в американських і європейських медіа.

Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter
Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter

Нещодавно в мережі з'явилося відео, на якому можна побачити навчання української авіації з винищувачами, вертольотами і ручними ударним комплексами протитанкової оборони. Також про нову фазу навчань заявив і військовий аналітик Анатолій Штефан - з'явилося ще одне відео, де тепер можна побачити ще й українські танки, а також мобільні комплекси ППО.

Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter
Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter

Про це стало відомо завдяки відео, яке опублікував у соціальній мережі Twitter військовий блогер Анатолій Штефан (Штірліц).

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

"На певних військових полігонах по всій території держави, в умовах максимально наближених до бойових, тривають заходи підготовки військових частин і підрозділів до виконання завдань за призначенням.", - пише Анатолій Штефан.

Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter
Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter

Також є коментар щодо навчань ЗСУ і від Міністра оборони України Олексія Резнікова:

"Станом на сьогоднішній день уздовж всіх кордонів України з боку Росії, Білорусі та тимчасово окупованих територій знаходиться наземний компонент 119 тисяч воїнів, якщо додати повітряний і морський компонент – це буде 140 тисяч. Це 72 батальйонно-тактичні групи, з яких 11 знаходяться в Республіці Білорусь.

Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter
Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter

У них навчання будуть з 10 по 20 лютого. Українські Збройні сили теж працюють-і сьогодні у нас паралельно, дзеркально вже проходять навчання. Я назву місця, де вони будуть відбуватися. Це Рівне, Ковель, Овруч, Широкий Лан, Олешківські піски, Чугуїв, Чернігів, Суми, Одеса.

Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter
Навчання ЗСУ, скріншот: Twitter

І це тільки полігони, а ще будуть окремі майданчики, де з 10-го по 20-е лютого будуть проходити навчання українських Збройних сил з відпрацюванням можливості застосування українських і "Байракторів", і "Джавелінів", і NLAW (легкого протитанкового озброєння – ред.), які ми нещодавно отримали з Королівства Британії".

Раніше повідомляли, повітряні сили ЗСУ піднялися в небо, щоб показати окупантам їх місце: воїни-танкісти напоготові.

Як повідомляв Знай.uа, після Мюнхенської конференції: західні ЗМІ назвали нову дату ймовірного вторгнення Росії в Україну.

Знай.uа писав, збільшили кількість військових і побудували міст через Прип'ять: як насправді відбувається "відведення" сил РФ.