Глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилін оголосив про евакуацію мирних жителів на територію Російської Федерації. Що про це відомо.

Таку заяву Денис Пушилін зробив під час свого відеозвернення, яке потрапило в мережу. За його словами, це вимушений захід, і вчинити інакше вони не можуть.

"З сьогоднішнього дня, 18 лютого, організовано масовий централізований виїзд населення в Російську Федерацію. В першу чергу евакуації підлягають жінки, діти і люди похилого віку", - зазначив Пушилін.

Він також зазначив, що вже провів переговори з керівництвом Російської Федерації, і громадян самопроголошеної республіки готові прийняти в Ростовській області.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вони будуть забезпечені всім необхідним.

На Донбасі бойовики обстріляли населений пункт, фото: Facebook
На Донбасі бойовики обстріляли населений пункт, фото: Facebook

"Переконливе прохання: прислухатися і прийняти правильне рішення. Тимчасовий виїзд збереже життя і здоров'я вам і вашим близьким", - додав Денис Пушилін.

Справа в тому, що в четвер, 17 лютого було зафіксовано рекордну кількість обстрілів на Донбасі, більше 60 разів був порушений режим тиші. При цьому, бойовики кидали військову техніку навіть у місці, де живуть звичайні громадяни. Після цього дня жителі Донбасу почали скаржитися на те, що у них зник стільниковий зв'язок.

Денис Пушилін, фото з вільних джерел
Денис Пушилін, фото з вільних джерел

Все це загострення на тлі можливого вторгнення Російської Федерації на територію України. Воно мало відбутися 16 лютого, проте тепер західні ЗМІ повідомляють, що відбудеться воно 20 числа. Біля українського кордону зараз понад 149 тисяч військових, але, при цьому в Кремлі все заперечують, і оголосили про відвід військ.

Нагадаємо, що українці дісталися до глави " ДНР "Пушиліна: на його сайті відзначилися" Правий сектор " і "Миротворець"

Раніше повідомлялося, що в "ДНР" пробили дно "абеткою" для першокласників: "Борщ Донбаський, а батьківщина-Росія"

Також, глава Міноборони нагадав жителям окупованого Донбасу, що Україна їм не ворог: не забув і про "братню" Білорусь