Активний вулканічний об'єкт, відомий як "Вулкан вогню", покривав населені пункти хмарами попелу після вивержень до шести разів на годину, а також виділяв велику кількість лави.

Відповідний пост оприлюднили на порталі «Daily Star»

Величезний вулкан засипав населені пункти попелом після шести вивержень щогодини.

Експерти кажуть, що хмари попелу від вулкана Фуего в Гватемалі досягли висоти від 4000 до 4800 метрів над рівнем моря.

За даними Національного інституту сейсмології, вулканології, метеорології та гідрології Гватемали, безперервна активність у четвер (17 лютого) також призвела до того, що пульсації лави досягли висоти 100 метрів вночі і рано вранці.

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного
Показати ще

Сильний гуркіт, що виходить від вулкана, також викликав тряску дахів і вікон в безпосередній близькості.

За словами національного координатора зі зменшення небезпеки стихійних лих, це сталося в середу після землетрусу силою 6,8 градуса в регіоні, в результаті якого, як повідомляється, загинули три людини і постраждало близько 24 000 чоловік.

Вулкан
Вулкан

Експерти заперечують, що нова вулканічна активність була безпосередньо пов'язана з поштовхом.

Хорхе Хірон, експерт сейсмологічної служби Гватемали і Університету Маріано Гальвес, сказав: "Активність почалася набагато раніше, принаймні, за тиждень, тому не може бути ніякого зв'язку між виверженням і поштовхами".

"Вогненний вулкан" розташований всього в дев'яти милях на захід від Антигуа, одного з найвідоміших міст країни і популярного туристичного напрямку.

Найближчі райони, які, як вважається, постраждали від попелу, включають Сан-Педро-Йепокапа, Фінка Пало-Верде, Сангре-де-Крісто, Панімаче I і Морелія.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що в Італії сталося сильне виверження.