Деформований чоловік на ім'я Грем був створений, щоб бути єдиною людиною, яка може вижити в автокатастрофі, щоб навчити нас безпеки дорожнього руху. Його череп має вбудовані "зони деформації", а у нього бочкоподібна груди, щоб витримувати більш сильні удари.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Щорічно в результаті дорожньо-транспортних пригод гине 165 000 чоловік, тому виробники автомобілів докладають всіх зусиль, щоб зробити свої автомобілі більш безпечними.

Але якщо б люди розвинули якісь нові функції, ми могли б взагалі відмовитися від ременів безпеки і обмежень швидкості.

Це ідея Грема, скульптури "кіборга", створеної комісією з транспортних аварій, щоб показати нам, наскільки вразливими можуть бути наші тіла, коли вони потрапляють в дорожньо-транспортну пригоду.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Після декількох місяців досліджень, проведених провідним хірургом-травматологом і слідчим з автомобільних аварій, відома художниця Патрісія Піччініні, нарешті, створила Грема.

Спочатку його риси обличчя можуть здатися незвичайними, але, очевидно, це те, що знадобилося б людям, щоб вижити в автокатастрофі, якби у нас не було технологій безпеки в транспортних засобах.

Почнемо з того, що череп Грема був розроблений таким чином, щоб поглинати більшу частину удару раніше, як шолом.

Грем
Грем

Структура його черепа більше, з вбудованими зонами деформації, щоб поглинати будь-які сили удару від вітрового скла автомобіля.

Зони зминання допомагають уповільнити імпульс його голови, коли вона рухається вперед при ударі, і збільшують здатність його черепа заважати силі тривати, щоб пошкодити його мозок.

Мозок Грема також захищений набагато більшим черепом з великою кількістю спинномозкової рідини і зв'язками, які утримують мозок при зіткненні.

Щоб уникнути травм, його ніс зменшений, а вуха захищені більшою структурою черепа і шиї.

Жирова тканина була додана навколо виступаючих областей, таких як вилиці, щоб додатково поглинати енергію удару.

Грем також був розроблений з більш сильними ребрами, щоб забезпечити йому кращий захист при аварії.

Його груди великі і бочкоподібні, щоб витримувати великі удари. Однак його тулуб більше схоже на подушку безпеки, ніж на броню.

Мішки, які виконують ту ж функцію, що і подушка безпеки, були поміщені між кожним з ребер Грема.

Грем
Грем

При ударі ці подушки безпеки поглинають силу і зменшують його поступальний імпульс. Подушки безпеки забезпечують вбудований додатковий рівень захисту серця та інших життєво важливих органів.

Травми ніг, ступень і щиколоток можуть привести до тривалого виснаження, тому що ми так залежимо від них в повсякденних рухах.

Сама гомілка є найменш захищеною кісткою в тілі, її покриває лише тонкий шар шкіри.

У Грема є вбудований захист, який допомагає взагалі уникати таких ситуацій. Сильні, схожі на копита ноги з додатковими суглобами дозволяють йому швидко отпрыгивать в сторону "підпружиненим".

До речі, про Грема. Головний виконавчий директор Tac Джо Калафіоре сказав: "Автомобілі розвивалися набагато швидше, ніж люди, і Грем допомагає нам зрозуміти, чому нам потрібно покращувати кожен аспект нашої дорожньої системи, щоб захистити себе від наших власних помилок".

Нагадаємо, що у мережі показали військових людей-мавп.