Спроби створити гібридну тварину, що володіє силою шимпанзе, але інтелектом людини, були вперше зроблені століття тому, але подібні експерименти нібито тривають в Китаї сьогодні.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Daily Star»

Повідомляється, що в 2019 році група вчених під керівництвом професора Хуана Карлоса Ізпісуа Бельмонте з інституту біологічних досліджень США Солка створила гібрид людини і мавпи, який прожив 19 днів.

Але ще в 1920-х роках диктатор Сталін наказав радянським вченим в Росії створити гібрид мавпячої людини суперсолдата, який здатний працювати в екстремальних умовах, занадто небезпечних для звичайних людей.

Секретні документи того часу, розсекречені в 1990-х роках, показують, що кремлівські керівники хотіли створити непереможну армію людиноподібних мавп з "величезною силою, але з недорозвиненим мозком", які були б "стійкими і стійкими до голоду".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Мавпа
Мавпа

Керував проектом Ілля Іванович Іванов - біолог, чиє життя було зосереджено навколо схрещування людей і мавп за допомогою штучного запліднення.

Схоже, що проект не увінчався успіхом, і Іванов помер у радянському трудовому таборі на початку 1930-х років.

У 1970-х роках поява нібито мутантного шимпанзе з лякаючими людськими характеристиками пробудило ідею гуманізму.

Олівер, діюча мавпа, яка, як повідомлялося, була гібридом людини і шимпанзе, здавалася набагато розумнішою, ніж інші шимпанзе, і мала набагато менше волосся на тілі.

Проте розтин показав, що Олівер мав таку ж генетичну структуру, як і будь-який нормальний шимпанзе.

Гібридні суперсолдати-гуманісти
Гібридні суперсолдати-гуманісти

У 1980-х роках з'явилися повідомлення про експеримент зі схрещування людини і шимпанзе, проведений в Китайській Народній Республіці в 1967 році.

Китайський уряд, як повідомляється, відновлює проект, і один з учених, які брали участь у дослідженні, доктор Цзі Юнсян повідомив газеті Wen Hui Boa, що він прагнув створити тварину, яка могла б говорити, зберігаючи при цьому неймовірну силу шимпанзе.

Він сказав, що гібридні "humanzees" будуть використовуватися для видобутку корисних копалин, важких сільськогосподарських робіт і дослідження небезпечних середовищ, таких як космічний простір і глибини океану.

Мавпа
Мавпа

Поки немає підтверджених випадків успішного створення генно-інженерних мавпоподібних людей, хоча в повідомленні The Sun стверджується, що людиноподібна тварина народилася під час проекту з гібридизації в США, але була навмисно вбита лабораторними працівниками.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", у мережі повідомили, що між собаками і мавпами почалася війна.