МОН оприлюднило інформацію про нові ліки проти коронавірусу. Виробник препарату відомий виробник вакцини компанія Pfizer.

В повідомленні заявили, що в Україні почнуть використовувати Паксловід для амбулаторного лікування COVID-19. Про це повідомили на сторінці МОЗ у соцмережі Facebook.

"Препарат допущено до екстреного медичного застосування в Україні за результатами проведеної експертизи", - йдеться у повідомленні.

Швидка допомога. Фото: Youtube
Швидка допомога. Фото: Youtube

Міністерство охорони здоров’я раніше підписало угоду з виробником препарату на постачання 300 тисяч курсів ліків "Паксловід".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Коли ліки будуть доставлені в Україну – невідомо. Наразі узгоджуються терміни постачань.

Препарат призначений для використання пацієнтам із груп ризику. Він продемонстрував гарний результат, задля уникнення погіршення стану та переходу захворювання із легкого чи середнього ступеня тяжкості до важкого та уникнути госпіталізації.

Нагадаємо, 10 лютого в Україну прибули ліки "Ремдесивір", який також показав гарні результати проти захворювання. Понад 40 тисяч флаконів було придбано за кошти державного бюджету, та доставлено в Україну.

Ліки. Фото: Youtube
Ліки. Фото: Youtube

"Ремдесивір" (100 мг) дозволений МОЗ для стаціонарного лікування у хворих з групи ризику.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Covid-19 в Україні не хоче відступати, у медиків немає часу для перерви.

Як повідомляв портал "Знай.ua", перша жінка у світі вилікувалася від ВІЛ завдяки трансплантації.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні Covid-19 навалився на людей разом зі снігом.