Із привітаннями прибула і делегація з Литви

Із самого ранку по всій країні проходять святкові флеш-моби і акції на честь Дня єднання – за указом Володимира Зеленського це свято ми відзначаємо 16 лютого. Не стали виключенням і народні депутати – атмосферу, що панує сьогодні в сесійній залі, робочою точно не назвеш. Приміщення усіяне прапорами, а самі ж нардепи влаштували масштабний "парад" різнокольорових вишиванок. Із привітаннями завітали і члени поважної делегації з Литви. Як пройшло святкування, дізнавалися Знай.ua.

Оплески, концерт і вітання з Литви

Сьогоднішнє пленарне засідання Верховної Ради видалося яскравим – сесійна зала перетворилася на святкову локацію.

День єдності - фото ВРУ
День єдності - фото ВРУ

"В цей день державний прапор піднятий на всіх адміністративних будинках Верховної Ради. Голова та члени поважної делегації з Литви виявили бажання виступити з короткою промовою. Ми високо цінуємо цю непохитну підтримку незалежності і суверенітету України з боку наших литовських друзів – дякуємо вам", - відзначає спікер Парламенту Руслан Стефанчук.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Верховна Рада-фото ВРУ
Верховна Рада-фото ВРУ

Делегацію литовських парламентаріїв, які прибули до України з офіційним візитом нардепи зустріли бурхливими оплесками.

Верховна Рада - фото з Фейсбук
Верховна Рада - фото з Фейсбук

"У 1991 році на подіях, які трапилися у Вільнюсі, українці стояли разом з нами. Ми разом з вами були на Майдані проти військової агресії – і зараз ми також з вами. Свобода, демократія – все це в ваших жилах, тому ми надаємо свою підтримку. А також за ваше прагнення до Європейського союзу і НАТО", - зазначив з трибуни заступник Голови Сейму Литовської Республіки.

Делегація з Литви - фото ВРУ
Делегація з Литви - фото ВРУ

Наші парламентарі теж не залишилися "в боргу" – прямо посеред засідання відбувся концертний виступ Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Верьовки.

Разом із народними депутатами вони заспівали гімн України – до виконання долучилися і іноземні гості.

"Росія не може і не повинна отримувати членство в НАТО. Минулого тижня ми звернулися до міжнародного співтовариства із проханням надавати допомогу у разі військової атаки. Україна залишається в центрі світової уваги – залишаємося об'єднаними в рамках демократії. Слава Україні!", - наголошує Паулюс Саударгас.

Аншлаг в соцмережах і парад вишиванок

На сторінках нардепів у соцмережах – теж "патріотичний" аншлаг.

"За останні 8 років російської війни проти України ми втратили багатьох рідних і близьких. Але ми не здаємось! Так, ми зіштовхнулись із серйозним для держави викликом. Але ми точно стали мудрішими і сильнішими. Наша армія стала могутнішою. Наші дипломати – ефективнішими. І головне завдання для всієї системи влади зараз - забезпечувати стійкість державних інституцій та нормальне життя громадян", - відзначив перший заступник Голови Парламенту Олександр Корнієнко.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

З приводу свята в Раді влаштували справжній парад вишиванок.

Василь Вірастюк - фото з Фейсбук
Василь Вірастюк - фото з Фейсбук

Народні депутати - фото з Фейсбук
Народні депутати - фото з Фейсбук

"Сьогодні на мені дуже особлива вишиванка. Я отримав її від пацієнтки після виписки. Вона вишила цю сорочку в знак перемоги, це була перемога над раком. Тому, беззаперечно і символічно, що сьогодні одягнув саме її! Наша сила в єдності! Україна Разом!", - написав Голова підкомітету з питань профілактики та боротьби з онкологічними захворюваннями Валерій Зуб.

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Мальовничими вишиванками похизувалися також голова Підкомітету з питань видатків державного бюджету Леся Забуранна і заступник Співголови міжпарламентської ради Україна-НАТО Олександр Мережко.

Олександр Мережко - фото з Фейсбук
Олександр Мережко - фото з Фейсбук

Коментар - скріншот
Коментар - скріншот

Тож про подальший розвиток подій та нові законодавчі ініціативи Парламенту читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що українцям дозволили достроково виходити на пенсію і збільшили "вікові" виплати до 5 тисяч – хто у списку "щасливчиків".