Війна на Донбасі триває восьмий рік. Лиш ми звикли до того, що захисники України на кордонах бережуть наш спокій, а от ворог не спить, збирає інформацію, готує провокації.

Стало відомо з офіційних повідомлень Служби безпеки, що було проведено операцію та затримано особу жіночої статі, яку завербували аби вона збирала дані на території нашої країни. У СБУ затримали жінку, вона зізналася, що з квітня 2021 року збирала розвіддані для підготовки вибухів на Сході.

Затримано зрадницю. Фото: СБУ
Затримано зрадницю. Фото: СБУ

В повідомленні на Facebook йдеться про те, що агент РФ була завербована громадянином РФ. Сама жінка - місцева. А її вербувальник представник міліції самопроголошених республік - "МДБ ЛНР".

Зрадниця, замість того, щоб повідомити українські спецслужби, про те, що готуються провокації, та підривна діяльність продовжувала виконувати вказівки свого вербовщика.

Популярні новини зараз
Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

Затримано зрадницю. Фото: СБУ
Затримано зрадницю. Фото: СБУ

"Вона збирала відомості про адмінбудівлі, автотранспорт та особисті дані співробітників СБУ на території Луганщини. Інформацію передавала через закриті канали зв’язку. Ці розвіддані потрібні були для підготовки вибухів проти підрозділів СБУ, задіяних у проведенні операції Об’єднаних сил", - пишуть в повідомленні.

Відомо вже й те, що особу затримано та висунуто звинувачення у підозрі за державну зраду.

Затримано зрадницю. Фото: СБУ
Затримано зрадницю. Фото: СБУ

"Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - підкреслюють у пресслужбі СБУ.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль розповів про компромат на "слуг народу".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський заявив про підвищення зарплат українським захисникам на 20-30%.

Також "Знай.ua" писав, що на думку нардепа, влада тисне на білий бізнес, щоб контролювати усі грошові потоки в державі