З сусідньої Російської Федерації прийшли новини, які можуть означати для України "вихід Москви з Мінських угод". Справа в тому, що депутати Держдуми РФ проголосували за прийняття постанови Про звернення до Президента з проханням визнати незалежність самопроголошених "ЛДНР".
Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів.

Депутати Держдуми, фото: РИА Новости
Депутати Держдуми, фото: РИА Новости

Депутати прийняли документ, підготовлений КПРФ. Постанова передбачає відправку звернення безпосередньо президенту РФ. За нього проголосував 351 депутат, проти виступили 16, утримався один парламентарій.
Постанова передбачала, що парламент проведе з МЗС РФ консультації до звернення до Президента. Депутати одночасно розглянули і проект КПРФ, і проект "Єдиної Росії", після чого провели рейтингове голосування.
Після підведення підсумків спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що звернення парламенту до Президента Про визнання "ЛДНР" буде підписано негайно, після чого його направлять Володимиру Путіну.
А ось український парламент у свою чергу підтримав проект постанови про невизнання Україною так званих "ЛНР"і " ДНР".

Крім того, глава українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде розцінювати визнання Москвою так званих "ДНР" і "ЛНР" як вихід РФ з Мінських домовленостей.