В умовах російської загрози, розслаблятися не варто, а лиш посилювати свою бойову та моральну готовність.

На Київщині тренуються інструктори-оператори Сил територіальної оборони ЗСУ. ​​Вже за декілька днів вони вирушать до батальйонів Тероборони, де ділитимуться здобутими навичками зі своїми колегами.​​ Про це повідомляє Міноборони на своїй Facebook-сторінці.

У відео було показано, як чоловіки вчаться управляти великою ПТРК, налаштовувати її та цілитися. За словами начальника управління підготовки командування Сил територіальної оборони ЗСУ полковника Тараса Швеця, під час навчань вони навчають інструкторів, які пізніше поділяться знаннями з іншими громадянами.

"Ми спланували підготувати близько пів сотні таких інструкторів. Курс підготовки триває близько 10 днів", - говорить Швець.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Під час таких занятьможна здобути практичні знання, які дуже важливі. Перед цим для інструкторів проводили теоретичні заняття, де вивчали ТТХ зазначених протитанкових ракетних комплексів. Захисники вчаться на ПТРК "Корсар" і "Стугна-П". Це потужні установки, які можуть зупинити танк.

Військовослужбовці відпрацьовують навички, та повні рішучості захищати кордони України, родини та сім'ї.

Нагадаємо, раніше захисники на Донбасі звернулися до українців із проханням не панікувати через можливий наступ Росії

Як повідомляв портал "Знай.ua", мер Києва Кличко показав, як тренується тероборона.

Також "Знай.ua" писав, що у резерв - від 18 до 60 років, на контракт - до 57, нові правила військовозобов'язаним.