14 лютого очільник оборонного відомства Олексій Резніков провів телефонну розмову з Міністром оборони Республіки Білорусь Віктором Хреніним.​

​Бесіду було проведено задля налагодження діалогу та зниження напруженості у регіоні.

За даними повідомлення, розміщеного на офіційній сторінці у Facebook, очільники обговорили заходи безпеки у регіоні.

Олексій Резніков. Фото: Youtube
Олексій Резніков. Фото: Youtube

​Про що домовилися очільники оборонних відомств.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Розмова йшла про підвищення довіри та впровадження спільних заходів безпеки в регіоні. Рєзников попередив білоруську сторону, що українською стороною проводиться КНШ "Заметіль - 2022". Він наголосив, що операція має оборонний характер.​

Хренін своєю чергою запевнив, що небезпеки з боку білоруського війська для України немає. Попри те, що по заявках навчання у Білорусі спільно з РФ мають закінчитися 20 лютого, Лукашенко заявив, що лише йому з Путіним вирішувати, коли виводити війська.

Попри те у телефонній розмові між оборонними відомствами було домовлено про вирішення та недопущення імовірних інцидентів у разі виникнення форс-мажорних обставин та шляхи їх вирішення.

Білоруський парламент. Фото: YouTube
Білоруський парламент. Фото: YouTube

Нагадаємо, впродовж останньої доби над територією України впродовж всієї ночі літає розвідник Hawk, моніторить ситуацію на кордонах України, в повітряному просторі Європи велика кількість військової авіації.

Нагадаємо, раніше ми писали що 13 лютого Нацкорпус провів навчання "Не панікуй, готуйся", для підготовки можливого опору у разі загострення ситуації з РФ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Міністерстві оборони України вирішили привітати українців з Днем святого Валентина.

Також "Знай.ua" писав, що засідання РНБО і зустріч Зеленського зі "слугами" - яка обстановка в уряді на фоні можливого вторгнення.