Інститут Адама Сміта вважає, що Місяць повинен бути розділений на ділянки землі, кожена з яких закріплена за окремою країною, тоді народи зможуть здавати ділянки в оренду.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Економісти кажуть, що Місяць повинен бути приватизований, щоб допомогти викорінити бідність на Землі.

Інститут Адама Сміта вважає, що супутник на відстані 239 000 миль повинен бути розділений на ділянки землі, кожен з яких закріплений за окремою країною.

Тоді нації зможуть здавати в оренду невеликі ділянки магнатам і підприємствам.

Популярні новини зараз
Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

За даними фінансового аналітичного центру, готівкові гроші від прав на космічну власність підстьобнуть світову економіку і допоможуть скоротити світову бідність.

Місяць
Місяць

Експерти вважають, що цей крок також допоможе очистити простір, який захаращено 3000 мертвих супутників, 34 000 шматків сміття розміром більше 10 см і мільйонами дрібніших частинок.

Оскільки простір нікому не належить, ніхто не піклується про його очищення.

Схема прав власності може пропонувати знижки на орендну плату власникам, які тримають свої міжгалактичні сади в чистоті або будують їх.

Це, в свою чергу, сприятиме розвитку космічного туризму, досліджень і відкриттів.

Місяць
Місяць

Економічний дослідник Ребекка Лоу, яка склала звіт з цього питання для Інституту, сказала: "Чітка, морально виправдана і ефективна система присвоєння та управління правами власності в космосі принесе величезні вигоди, що виходять за рамки фінансової винагороди, для людей, які стануть власниками. Така система стимулюватиме відповідальне управління космосом, а також можливості для нових наукових відкриттів і демократизації космічних досліджень".

Місяць
Місяць

Договір про космос, складений в ООН в 1967 році, в даний час забороняє країнам і окремим особам володіти власністю в космосі.

Але інститут вважає, що держави повинні узгодити новий, що розділяє між собою місяць і космос.

Нагадаємо, що чоловік стверджує, що на Марсі є життя і надав докази.