Чинний президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов збирається піти у відставку навесні. Про це повідомляє портал DW.

Туркменський глава держави, який займає даний пост вже чотирнадцяти років з 2007 року, а також носить титул Аркадаг (покровитель), заявив про те, що хоче залишити свій пост. На засіданні верхньої палати парламенту Гурбангули Бердимухамедов заявив, що збирається передатьп пост молодим керівникам, які виховані в духовному середовищі і відповідно до високих вимог сучасності.

Дострокові вибори в Туркменістані заплановані на 12 березня, це на два роки раніше, ніж передбачалося до цього.

До цього уряд цієї країни провів парламентську реформу, перейшовши до двопалатної системи. Минулого року вперше в історії пройшли вибори до верхньої палати.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також у лютому цього року Бердимухамедов оголосив нову посаду віце-прем'єра, куди призначив свого 30-річного сина Сердара. Це стало приводом вважати аналітикам, що новим президентом стане син.

Раніше Знай писав, без варти і парасольки: Еммануель Макрон після зустрічі з Путіним приїхав в Маріїнський палац до Зеленського.

Раніше Знай писав, Олена Зеленська зруйнувала міфи про нове шкільне харчування: чи заборонили хліб і цукор. Перша леді розвінчала найпоширеніші міфи щодо нового шкільного харчування

Раніше Знай писав, на " Голос країни "з'явиться брутальний рокер - Оля Полякова вже закусила губки в передчутті:"Іди сюди".