Володимир Зеленський розповів про відключення відключення енергосистеми України від російської та білоруської. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Дім".

Дану заяву український президент зробив на раді місцевої регіональної влади в Харкові 11 Січня, де головує. Справа в тому, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше анонсував тестову роботу енергосистеми нашої країни в лютому цього року. Передбачено проведення системних випробувань роботи енергосистем України та Молдови у складі єдиного блоку регулювання в ізольованому від синхрон вої зони країн СНД та Балтії режимі.

Володимир Зеленський. Фото: скріншот youtube
Володимир Зеленський. Фото: скріншот youtube

Володимир Зеленський назвав це кроком для здобуття енергетичної незалежності в нашої країни, а також зазначив що даний крок вигідний тільки Україні.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Відключення від мереж - це перший крок щодо отримання майбутньої енергетичної незалежності. Ви ж розумієте, що це вигідно тільки нам. Тільки тим, хто хоче бути незалежним. Тому ми розуміємо, що будуть ризики різні... не тільки інформаційні. Треба бути дуже і дуже уважним", - повідомив він.

Володимир Зеленський. Фото: Instagram
Володимир Зеленський. Фото: Instagram
Володимир Зеленський. Фото: Instagram

Крім цього Зеленський повідомив, що уряд доручив укомплектувати територіальну оборону і вести однакову політику в даному питанні.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський анонсував "побачення" з Джо Байденом, про що говоритимуть президенти

Також, "сильний стрес і покусані губи": психолог розповів, що приховали "таємні рухи" Зеленського на зустрічі з Байденом

Також Знай писав, Володимир Зеленський "втратив" пам'ять на зустрічі з прем'єром Британії Джонсоном: "ми все одно здобудемо перемогу". Лідери країн провели спільний брифінг