Стало відомо про те, що в січні цього року імпорт свинини збільшився приблизно в чотири рази. Що про це говорять фахівці.

Новий пост з'явився на сторінці українського аграрного бізнес клубу в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщають про головні новини з цієї сфери.

Там йдеться про те, що за перший місяць 2022 року імпорт свинини збільшився в чотири рази. І виходить, що за січень було імпортовано 6,62 тисяч тонн свинини. В аналогічний період минулого року ця цифра була значно нижчою.

Динаміка імпорту цього м'яса за останні 2 роки свідчить про те, що обсяги імпорту свинини в січні збільшуються в кожному році.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

• 2020/2021 - † 4 рази;

  • 2021/2022 - † 2,7 рази.

В основному весь продукт їде з наступних країн: Данія, Нідерланди, Бельгія, Польща та Іспанія. Саме з Данії за перший місяць було відправлено більше 3 тонн, а також більше тонни від Нідерландів.

Свинина. Фото: Індичат
Свинина. Фото: Індичат
Свинина. Фото: Індичат

Збільшення імпорту відбулося через кілька факторів. Починаючи з 1 січня оновилася пільга для ЄС, яка передбачає безмитне ввезення продукції. Повільне "сезонне" зниження закупівельних цін після свят.

За даними на сайті "Мінфін" якщо в січні продукт коштує в середньому коштував в супермаркетах 152,97 грн/кг, то в лютому вже 165 грн/кг. Так, подорожчання склало 12 грн.

"У січні країнам ЄС було дуже вигідно експортувати свинину в Україну, але в найближчій перспективі темпи поставок будуть скорочуватися, оскільки на внутрішньому ринку України закупівельні ціни на живець свиней знижуються. Подальше зростання імпорту можна буде фіксувати ближче до квітня і весняних свят", – прогнозує Max Gopka, аналітик УКАБ.

свинина, фото Pxhere
свинина, фото Pxhere

Нагадаємо, які продукти категорично не можна тримати в холодильнику: список вас здивує

Раніше повідомлялося, що цна хліб в Україні побили п'ятирічний рекорд-скільки тепер просять за буханець білого

Також, продавщицю спіймали, коли вона надавала "товарний вигляд" в калюжі.