Тисячу гривень, отриману від уряду за повний курс вакцинації, українці зможуть використовувати впродовж 9 місяців після отримання. Про відповідне рішення повідомили у Кабінеті міністрів.

Таким чином, термін використання коштів продовжили ще на п’ять місяців.

Крім того, Кабмін схвалив рішення щодо виплати додаткових 500 гривень за отримання бустерної дози, ці кошти почнуть надходити на рахунки громадян з 14 березня.

Вакцинація. Фото: скріншот youtube
Вакцинація. Фото: скріншот youtube

Також громадянам старшим за 60 років та особам з І-II груп інвалідності дозволили витрачати фінансову допомогу на ліки вже з 14 лютого та на оплату житлово-комунальних послуг – вже з 28 лютого.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусної інфекції в Україні почали виплачувати з 19 грудня 2021 року. З 7 лютого 2022 року цю ж суму за програмою «єПідтримка» можуть підлітки віком від 14 до 18 років, які отримали дві дози щеплення від COVID-19.

Вакцинація. Фото: скріншот youtube
Вакцинація. Фото: скріншот youtube

У зв’язку з цим було розширено перелік сфер бізнесу, в яких можна витратити 1000 гривень за вакцинацію: туди додали оплату освітніх послуг, дитячих позашкільних гуртків, відпочинку у літньому чи спортивному дитячому таборі, спортивних товарів, канцтоварів, шкільного приладдя.

Раніше Знай писав, нові терміни самоізоляції та реакція організму на вакцину: у МОЗ попередили українців про зміни. У відомстві заявили про зміну терміну самоізоляції для громадян, які хворіють на COVID-19, а також розповіли про реакцію організму на вакцину

Також ми писали, у МОЗ пояснили, чи можна вакцинуватися при варикозі і кому потрібна додаткова доза.

Крім того, бустерна вакцинація: чи стане третя доза обов'язковою в Україні, відповідь МОЗ.