Картина була створена російською художницею Анною Лепорскавою в 1932 році і оцінена приблизно в 740 000 фунтів стерлінгів (27.1 мільйонів гривень). На щастя, за словами реставраторів, нові доповнення до нього можна легко видалити.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Всесвітньо відому картину зіпсував охоронець, який заявив, що йому «нудно» в перший робочий день.

"Три фігури", написані відомою російською художницею Анною Лепорскавою в 1932 році, були виставлені в Єльцин-центрі в Єкатеринбурзі, Росія, і за ними доглядав 60-річний чоловік.

Але дещо дивне помітили любителі мистецтва, які розглядали зображення вартістю 740 000 фунтів стерлінгів.

Популярні новини зараз
Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Картина
Картина

Охоронець вирішив намалювати пару очей двом з трьох безликих фігур під час зміни в грудні 2021 року.

Новина, яка тільки що потрапила в заголовки за межами Росії на цьому тижні, мабуть, не сподобалася Державній Третьяковській галереї в Москві, де картина була взята напрокат.

Незважаючи на явний вандалізм, Російська міліція відмовилася порушувати кримінальну справу стосовно чоловіка, оскільки «ознак злочину, передбаченого Кримінальним кодексом Російської Федерації», не було, повідомляють місцеві новини.

А Єльцин-центр відмовився віддати поліції записи з камер відеоспостереження, а також чекав два тижні, щоб повідомити про вандалізм.

Олександр Дроздов, виконавчий директор Єльцин-центру, сказав: "Ми нітрохи не спантеличилися, коли міліція вирішила не порушувати справу, тому що, виходячи з їх оцінки збитку, не було законних підстав для розслідування".

Картина
Картина

А представник центру повідомив: "Робота була оглянута реставратором ГТГ вже наступного дня і відправлена до Москви. Картина реставрується, пошкодження, за словами експерта, можуть бути усунені без наслідків для твору мистецтва".

Очікується, що процес реставрації коштуватиме близько 20 000 фунтів стерлінгів, а картина була застрахована приблизно на 740 000 фунтів стерлінгів.

Коли вона буде повернута в галерею, вона буде поміщена за захисними пластиковими екранами для майбутнього захисту.

Нагадаємо, що у мережі розповіли про роман жінки з голубом.