Вступна кампанія 2022 року вже розпочалася, і майбутні абітурієнти можуть зареєструватися на ЗНО-2022. Експерти розповіли, які предмети необхідно здати, щоб вступити до університету.

Тим, хто планує вступати належить не просто підготовка до іспитів, але ще потрібно вибрати оптимальний перелік предметів, який дозволить вам вступити до вищого навчального закладу. Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки.

ЗНО, фото: скріншот з відео
ЗНО, фото: скріншот з відео

"Першим предметом для кожної зі спеціальностей є Українська мова та література або українська мова. Успішно склавши ЗНО з української мови та літератури, учасники зможуть вступати на будь – яку бажану спеціальність, адже отримають не лише результати тестування з обраного навчального предмета, а й додатково-результат ЗНО з української мови. Однак важливо відзначити, що результат ЗНО з української мови не можна буде використовувати замість результату з української мови та літератури", — йдеться в повідомленні.

Далі в МОН зазначають, що для осіб, які вступатимуть на бакалавра, другий і третій предмет відрізнятиметься залежно від спеціальності. Для творчих спеціальностей другим предметом є творчий конкурс, який здають у закладі освіти.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів
Показати ще

Школярі, ЗНО. Фото: YouTube
Школярі, ЗНО. Фото: YouTube

Про предмети можна дізнатися по посилання.

Реєстрація на іспит триватиме з 1 лютого по 9 березня, і абітурієнтам потрібно ретельно підібрати і вибрати кожен предмет, щоб не було ніякої помилки. Потім ніякі правки в вашу анкету внести вже буде не можна.

ЗНО, фото: unian
ЗНО, фото: unian

Нагадаємо, що українських школярів переводять на дистанційку: як організувати навчання вдома, поради для батьків

Раніше повідомлялося, що абітурієнтам доведеться заплатити за ЗНО у 2022 році: за що і скільки

Також, реєстрація на ЗНО 2022: головні зміни та які документи підготувати абітурієнтам