Стало відомо про інцидент, який стався в Словаччині. Місцеві депутати осквернили прапор України. У посольстві вже відреагували на інцидент

Стався інцидент у Словаччині у вівторок, 8 лютого. Під час чергового засідання депутат від ультраправової партії Андрій Медведцкі вилив на прапор України воду.

На засіданні вони всі планували затвердити оборонну угоду зі Сполученими Штатами Америки, яка б дозволила американській армії використовувати інфраструктуру двох місцевих військових аеропортів.

Два депутати від Народної партії Наша Словаччина Андрій Медвецкі і Петер Крупа заблокували трибуну, закривши її розгорнутим словацьким прапором. У такий спосіб вони планували зірвати голосування, так як мабуть виступають проти цієї Угоди.

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

В цей же час до трибуни підійшло ще двоє депутатів від фракції Свобода і солідарність, і розгорнули прапор України там. Після цього вищевказаний депутат підійшов до них, і почав поливати водою не тільки своїх колег, а й сам прапор.

Прапор відібрали, і один з членів партії Медведцького дав ляпас колезі. Той заявив, що звернеться до співробітників правоохоронних органів.

У Посольстві України в Братиславі вже встигли засудити даний вчинок, і написали пост на офіційному акаунті в соціальній мережі Twitter.

"Сьогодні в Києві Іван Корчок підтвердив жорстку незмінну позицію Словаччини в підтримці України! Є підтримка і в Національній раді Словаччини! Негідне поводження з прапором України з боку депутатів Марека Котлеби, Андрія Медвецького не може її похитнути! Засуджуємо і вимагаємо вибачень!"- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Поліну Шишкіну вигнали з каналу "Рада", співробітниця ненавидить українську мову і хоче змінити прапор

Раніше повідомлялося, що Олімпіада в Пекіні принесла Україні гіркий урок-фігуристки достроково залишають змагання: головне за другий день

Також, американець українського походження Олесь та його дівчина-американка послухали українську музику