Двадцятирічний "стрілок" Артемій Рябчук розстрілював всіх поспіль нацгвардійців, хоча декого навіть не знав.

Про це розповів Ігор Семенченко в інтерв'ю на каналі "1+1". Багато хто з його жертв навіть не був з ним знайомий. Ті, що вижили, не вірять, що "скромний і мовчазний" солдат міг без причини розстріляти варту.

Він пригадує ту зміну:

"Я спав, по графіку в мене був сон. Це трапилось десь о пів на четверту ранку. О 6-й заступали на пост. Крізь сон я почув вистріли. Мені здалося, що це повар впустив каструлі чи щось таке. Але потім забіг сам повар та прокричав, що Рябчук зійшов з розуму", - розповів Ігор.

"І, буквально, секунда, і він вже стоїть у дверях і стріляє в мене", з жахом згадує хлопець.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

"Я повернувся і побачив як він стріляє. Я встиг тільки повітря в груди набрати. І він пішов - я, той що поруч від мене, той що подалі, і ще в одного".

На запитання журналісти, Ігор розповів, що булінгу не було. "Конфліктів з ним у мене не було. Та й ні у кого не було з ним конфліктів".

Ігор розповів, що мав за той місяць 8 змін, то якби й хотів то не зміг би зачепити Артемія.

"Навіть якби я хотів його як-небудь задіти, як би це я робив? Воно мені теж не потрібно. Є хлопці, які старші, довше служать, ми з ними в дуже гарних стосунках були. Всі дружні, і ті кого він убив, вони всі були чудові хлопці. Ми з ними чудово спілкувалися", підкреслив Ігор.

"Тим паче така служба, як у них була: заступають сплять, на службі сплять, весь час сплять.(сміється). Я не знаю, чому він це зробив, але я вважаю що крім нього ніхто не винен. Я вважаю що він має сидіти" - заявив Ігор.

"Він знаходився у тривожній групі. А у триніжників "магазини" завжди з собою.
Він дістав магазин підійшов до пірамідки вихопив автомат і відразу став стріляти.
Я вважаю, що це якась диверсія, він достатньо холоднокровно розстрілював і дуже гарно володів зброєю, як на людину, яка два місяці прослужили, так зброєю володіти не можливо" - додав постраждалий.

"Він рахував час, він все рахував. І він казав, що один зі старшого призова зміг втекти.
Якби ця людина не втекла, то в нього була можливість розстріляти всіх повністю".

Нагадаємо, раніше найважча поранена від куль "стрілка в Дніпрі" Жанна Шарова втратила 1,5 м кишки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 22-річна дівчина може встати на ноги після розстрілу Артемієм Рябчуком.

Також "Знай.ua" писав, що путінські окупанти поранили пенсіонера на Донбасі.