Мінцифри запропонував українцям нову послугу, яка має полегшити життя. Відтепер штамп у паспорті або звернення до ЦНАП стане не таким актуальним. Все можна зробити в Дії. Декілька кліків і зміна реєстрації місця проживання готова.

Про це повідомив Зеленський на презентації нової податкової системи для ІТ - Diia Summit.

За повідомленням пресслужби Зеленського, також стартувала послуга Опитування.

Президент нагадав, що в лютому 2020 року, коли відбулася презентація новоствореного додатка "Дія", були доступні лише цифрове водійське посвідчення й техпаспорт.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Тепер у Дію можна завантажити понад 20 документів, а електронний паспорт прирівняно до паперового.

Також на порталі Дія функціонує понад 50 послуг, ліцензій та дозволів.

За даними Держстату, реєстрація особи одна із найпопулярніших державних послуг в Україні. Але сама процедура забюрократизована і непроста.

Голова Мінцифри Федоров заявив:

"Головна мета застосунку - зробити прописку декларативною, відв'язати її від багатьох життєвих ситуацій, де вона не потрібна".

За допомогою "Дія" можна автоматично зареєструватися у власному помешканні або за кілька хвилин у помешканні іншої людини.

Нагадаємо, раніше діти від 14 років можуть отримати "ковідну тисячу".

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Дія" вберегла українців від кредитів

Також "Знай.ua" писав, що українцям дозволять в "Дії" стежити за персональними даними